Taide

Taiteeni pohjaa historiaan ja traditioon, jota tulkitsen täysin omalla tavallani. Inhimilliset kokemukset ja tunteet ovat samankaltaisia tänään kuin aiemmin historiassa. Meitä koskettaa sanomaton. Taidekeramiikka on ihmisen muovailema kuva maasta.

Teokseni syntyvät villin inspiraation vallassa, hulluja ideoita on enemmän kuin ehdin toteuttamaan. Näistä osa päätyy satunnaisvalinnalla teoksiksi. Saattaa käydä niin, että aloitan teosta ja minulla on siitä hyvinkin tarkka mielikuva. Kädet saveen ja pikku hiljaa mielikuva tulostuu kolmiulotteiseksi, mutta muuttuukin toiseksi ja lopuksi saattaa vain ihmetellä itsekin mitä tuli synnytettyä. Teokset heräävät henkiin käsieni kautta, käteni toimivat kanavana näille hahmoille, synnyttävät ne eloon. Tekeminen on hyvin meditatiivista ja sisäsyntyistä, ajan ja paikan taju katoaa.

Inspiraatio syntyy erilaisista asioista: se voi olla muisto tai kuva, aikakausi, tunnelma, kirja, elokuva ja ajatus. Joskus se syntyy materiaalista itsestään, tietty lasite, sävy, pinta joka kehottaa kulkemaan johonkin suuntaan. Inspiraation lähteenä voi olla kosketus, liike, muoto tai hetki. Toivon, että käsieni kautta syntyneet teokset toimivat inspiraation lähteenä muille.

Keramiikka on materiaalina hidas, pysyvä, ikiaikainen. Se jää jälkeen kun meitä ei enää ole. Ajatus pysyvyydestä on kiehtova. Se asettaa oman itsen ja ihmisen pienuuden maailmankaikkeuden ja ajan mittakaavaan. Tästä ajatuksesta herää kiitollisuus: mikä etuoikeus jättää jälkensä maailmaan.